Acasă Politic Frustratul ”Drulău”, acuze și atacuri la ședința comisiei de Transporturi către ministrul Grindeanu: ”M-ați hărțuit de mi-ați rupt fâșul”

Frustratul ”Drulău”, acuze și atacuri la ședința comisiei de Transporturi către ministrul Grindeanu: ”M-ați hărțuit de mi-ați rupt fâșul”

0
0
252

Puterea și Opoziția au continuat, marți, circul și scandalul cu acuze și atacuri, la ședința comisiei de Transporturi unde Cătălin Drulă și Sorin Grindeanu, s-au certat pe autostrada Unirii și multe altele încă în construcție.

Drulă s-a certat cu Grindeanu în Comisia de Transporturi: ”Eu nu mi-am adus toți oamenii de la Timișoara, toate amantele cu care ați populat consilii de administrație. Numai luni și marți stați în Minister. Vreți să luăm nume cu nume, să vedem ce CV-uri ați pus în funcții?

Fostul ministrul USR al Transporturilor, neomarxistul Cătălin Drulă zis și Drulău, i-a spus marți actualului ministru, Sorin Grindeanu, că în perioada în care era în opoziție ”i-a rupt fâșul”.

Discuția a avut loc în Camera Deputaților, la o ședință în care parlamentarii l-au invitat pe ministru să prezinte stadiul Autostrăzii A8.

Sorin Grindeanu a fost invitat la comsia de Transporturi a Camerei Deputaților pentru a oferi informații despre autostrada Unirii.

Discuția s-a aprins după ce Grindeanu l-a asigurat pe președintele Comsieii, Cătălin Drulă că „spre dezamăgirea” USR, Guvernul va respecta termenele convenite în PNRR cu Comisia Europeană.

Domnule ministru, haideți să lămurim un pic asta cu dezamăgirea, că m-ați hărțuit de mi-ați rupt fâșul. Iubesc infrastructura. Dacă ați avea numai realizări, aș fi mulțumit”, i-a răspuns Drulă.

Reacția liderului USR l-a amuzat pe Grindeanu care i-a replicat: ”Dacă o iubiți, de ce n-ați putut să faceți mai mult?

Cătălin Drulă: ”Ia întrebați un pic prin minister. Eu n-am adus toți politrucii, nu mi-am adus toți oamenii de la Timișoara, toate amantele cu care ați populat consiliul de administrație. Numai luni și marți stați în minister. Vreți să luăm nume cu nume, ca să vedem ce CV-uri ați pus?”.

În discuție a intervenit un deputat PSD care a făcut apel la calm.

Cătălin Drulă: ”Succesul dvs ar fi succesul României. Din păcate, lucrurile merg extraordinar de prost”.

Sorin Grindeanu: ”Ați făcut mai mult de zero?”

Cătălin Drulă: ”Am făcut o grămadă. Am făcut alături de o echipa de oameni valoroși”.

Sorin Grindeanu: ”Acest zero pare un număr care vă urmărește la fel ca și în guvernarea Cioloș”.

Cătălin Drulă: ”Să trecem mai departe la următoarea întrebare”.

Grindeanu a spus că ”spre dezamăgirea” USR, Guvernul va respecta termenele convenite în PNRR cu Comisia Europeană. ”Lasați-o pe asta cu dezamăgirea, că m-ați hărțuit de mi-ați rupt fâșul”, i-a replicat Drulă lui Grindeanu, remarcă la care ministrul PSD a izbucnit în râs.

Eu iubesc infrastructura, ma intelegeti? Daca dvs ați avea numai realizari...”, a continuat fostul ministru USR.

Daca o iubiti de ce nu ati facut mai mult?”, a spus Grindeanu. ”Orice este mai mare decat zero. Ati facut mai mult de zero?”, a continuat el.

Am facut o gramadă”, a replicat fostul demnitar USR.

Acest zero pare un numar care va urmareste la fel ca in guvernarea Ciolos. Zero v-a urmarit si va urmareste in continuare”, a mai spus ministrul PSD.

Cătălin Drulă i-a spus lui Grindeanu, că el ar fi foarte mulțumit dacă lucrurile ar evolua cum trebuie în infrastructură, subliniind că nu face degeaba scandal, după ce ministrul Transporturilor a dorit să-l asigure ”în ciuda dezamăgirii USR”, că indicatorii din PNRR în privința Autostrăzii Unirii vor fi îndepliniți 100% anul viitor.

Domnu ministru, haideți s-o lămurim puțin pe asta cu dezamăgirea că m-ați hărțuit de mi-ați rupt fâșul. Eu iubesc infrastructura, înțelegeți? Deci, dacă dumneavoastră ați avea numai realizări, pe cuvântul meu, aș fi mulțumit”, i-a spus Drulă lui Grindeanu.

În replică, Sorin Grindeanu l-a chestionat pe Drulă de ce n-a făcut el mai mult, pe vremea când era ministru al Transporturilor: ”Bun, dar dacă o iubiți de ce n-ați putut să faceți mai mult?

Păi să știți că noi chiar am făcut multe în alea 8 luni cât am fost” a răspuns Drulă.

”Ce?” a întrebat Grindeanu.

Ia întrebați prin ministere, întrebați în stânga dreapta. Eu n-am adus toți politrucii, toți oamenii de la Timișoara, toate amantele cu care ați populat toate consiliile de administrație. Numai luni și marți stați în minister. Vreți să luăm nume cu nume, ca să vedem ce CV-uri ați pus în funcții?”, a răbufnit Cătălin Drulă.

Sorin Grindeanu a venit la Comisia de Transporturi ca să ne spună că, ați ghicit, USR e de vină că nu poate el mișca autostrada A8.

E prima dată când vine în audiere la comisie după aproape un an de mandat. Din păcate, discuțiile argumentate despre A8 nu au fost posibile.

Am fi vrut să vorbim despre sectoarele întârziate din PNRR; despre aprobarea traseului pe sectorul moldovean din zona Iașiului; despre acordul de mediu care nu mai iese pentru podul de 260 de metri peste Prut de la Ungheni.

Sorin Grindeanu a venit însă cu un discurs patentat în ultimele săptămâni de coaliția PSD – PNL: „USR e de vină pentru toate”.

USR e ”de vină”, într-adevăr, pentru oportunitatea istorică de a avea finanțare din PNRR pentru autostrăzile Moldovei (A7 și A8). Aproape 400 km de autostradă din PNRR cu o valoare de 3,5 miliarde de euro.
Realitatea la zi după un an de mandat PSD la Transporturi: A7 e contractat abia pe un sfert, iar A8 încă nu e nici măcar licitat pentru construire.

De ce? Fiindcă pur și simplu nu le pasă.

Pe tronsonul de traseu greu de 150 km, între Miercurea Nirajului (MS) și Leghin (NȚ), care trece munții între Moldova și Transilvania, anul 2022 a fost un an ratat. Studiile de teren restante nu s-au făcut, acordul de mediu nu a fost obținut, studiul de fezabilitate nu s-a aprobat.

Pe sectorul moldovean Tg. Neamț – Iași – Ungheni, Grindeanu nu e în stare de un an să aprobe nici măcar traseul autostrăzii, ce să mai vorbim de investigații în teren, avize, autorizații, soluții tehnice. Contractul de proiectare semnat de noi este ultra întârziat.

Iar conexiunea A8 cu Republica Moldova stă cel mai rău: într-un an de zile nu a fost în stare să obțină acordul de mediu pentru un pod de 260 de metri peste Prut.

I-am spus ministrului Grindeanu că e un tablou foarte trist, că mi-aș dori ca proiectele să meargă bine și să am motive să îi laud realizările.

Și că e nevoie de multă muncă și de echipe de profesioniști pentru a face pe bune aceste proiecte. Doar așa se obțin rezultate.” și-a rupt fâșu Drulău, pe pagina de facebook.

Load More In Politic
Comments are closed.

Vezi Și

Ciucă ”Ostașul”, și-a lansat programul prezidențial: ”România are nevoie de un președinte adevărat, nu mai există niciun fel de încredere în PSD”

Facebook 160 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ciucă ”Ostașul”, și-a lansat progr…