Acasă Actualitate În noaptea de înviere, lumina sfântă vine de la MAI

În noaptea de înviere, lumina sfântă vine de la MAI

0
0
1,225

Haos, brambureală și lumină difuză pentru noaptea de înviere!

Am avut în vedere că foarte mulți români vor sărbători Sfintele Paști la sfârșitul acestei săptămâni. Având în vedere numărul mare de cetățeni de religie ortodoxă, pentru a nu există riscul infecțiilor cu coronavirus, MAI vine în ajutorul Bisericii Ortodoxe. Vom ajută la împărțirea sfintelor paști, precum și a luminii sfinte aduse de la Ierusalim.

Astăzi am semnat, împreună cu Preafericitul Daniel, un acord de susținere și sprijin pentru stabilirea unor acțiuni comune cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Pâinea binecuvântată numită paști, sfințită în Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor vineri, 17 aprilie, și sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 07 – 17 în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afară locașurilor de cult.

Credinciosul va scrie în declarația pe propria răspundere ”pentru ridicarea sfintelor paști” și va trece numele locașului de cult.

Angajații parohiilor și voluntarii vor asigura respectarea distanței sociale și a prevederilor din ordonanțele militare, având că semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

Distribuirea sfintei lumini aduse de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică și a patrulelor MAI aflate în misiune sâmbătă.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, respectând regulile de distanțare socială, evitându–se grupurile mai mare de 3 persoane. Acestea vor putea duce apoi sfânta lumina tuturor vecinilor”, a declarat Vela cu privire la Ordonanța Militară numărul 9.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru prima dată ”împreună” de Ziua Armatei, după ruperea coaliției, turistul de lux ofticat, nu a dat mâna cu nimeni

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Iohannis, Ciolacu și Ciucă pentru prim…