Sâmbătă seara, 6 august, în cea de-a treia zi de festival de la UNTOLD 2022, o bătaie între mai mulți tineri a izbucnit chiar în timpul concertului lui David Guetta. Filmarea a devenit virală pe Internet.
Mai mulți spectatori și-au împărțit pumni și palme, după cum se vede în imaginile postate pe o rețea de socializare.
Poliția a deschis o anchetă în acest caz, dar spune că nu a primit nicio sesizare.
„În urma verificărilor nu a fost identificată vreo sesizare cu privire la incidentul din imagini, iar până în prezent nu s-au formulat plângeri„, se arată în comunicatul Poliției.
În cea de-a treia zi de festival au participat peste 95.000 de persoane venite din peste 100 de țări al lumii. Distracția de la festivalul din Cluj-Napoca a fost întrerupt de mai mulți tineri care s-au luat la bătaie în timp ce DJ-ul David Guetta se afla pe scenă.
”O bătaie a izbucnit în timpul concertului lui David Guetta. Mult prea mulți oameni lăsați să se înghesuie pe gazon”, a spus un tânăr care a participat la festival, potrivit stiridecluj.ro.
Scandalul a durat puțin timp și cei prezenți au intervenit. În imagini se poate vedea cum s-a întâmplat totul. După ce spiritele s-au calmat, tinerii și-au reluat distracția.
„Activitățile de prevenire antidrog au continuat și în cea de-a treia zi de festival, aproximativ 4.500 de persoane fiind informate în domeniul prevenirii și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri.
În zona infopoint-ului antidrog, dar și pe întreg perimetrul festivalului, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au oferit participanților informații cu privire la serviciile acordate de Agenția Națională Antidrog, atât pe plan local, cât și la nivel național, dar şi informaţii referitoare la efectele negative și riscurile pe care le implică consumul de droguri.
În vederea conștientizării tinerilor cu privire la pericolele la care se expun prin consumul de droguri, au avut loc demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive asupra creierului, prin folosirea ochelarilor speciali care distorsionează realitatea, respectiv un tip de ochelari care simulează starea de deteriorare produsă de alcool, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, și un alt tip de ochelari care simulează efectele consumului de droguri.
Totodată, reprezentanții Agenţiei Naţionale Antidrog din Cluj s-au alăturat, noaptea trecută, acțiunii organizate de Poliția Rutieră în trafic, pe străzile din Cluj-Napoca, pentru a preîntâmpina evenimentele rutiere nedorite, cauzate de consumul de alcool sau droguri la volan.
Specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane din cadrul Centrului Regional Cluj-Napoca au desfășurat activități de informare și sensibilizare privind fenomenul traficului de persoane.
Un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație a survolat zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.
De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii ISU Cluj au desfășurat controale la operatorii economici din festival pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță. Deficiențele constatate au fost sancționate cu 12 amenzi, în valoare totală de 6.000 lei și 28 avertismente.
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise.
Untold 2022, ziua 3: 34 amenzi în valoare de 30.345 lei.
Astfel, în a treia zi de festival, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat 34 amenzi în valoare de 30.345 lei și 19 avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 10 amenzi în valoare de 3.700 lei și 3 avertismente.
În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 49 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere, iar 11 persoane au fost depistate conducând sub influența substanțelor psihoactive.
O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele cinci posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și de cel al UPU-SMURD Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:
– 75 traumatisme diverse (escortații, contuzii, suspiciuni de fracturi, etc.);
– 82 dureri digestive;
– 53 dureri de cap, membre inferioare sau altele;
– alte 209 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.)
În zece situații a fost nevoie de investigații medicale de specialitate, astfel că nouă adulți și un copil au fost transportați la spital”, se mai arată în comunicatul remis presei.