Acasă Politic ”Liberalii” indignați, strâng semnături pentru organizarea unui nou Congres, Florin Cîţu nu mai este dorit la conducerea PNL

”Liberalii” indignați, strâng semnături pentru organizarea unui nou Congres, Florin Cîţu nu mai este dorit la conducerea PNL

0
0
551

Cei 4 prim-vicepreședinți ai PNL, strâng semnături pentru convocarea unui congres prin care să-l schimbe pe Florin Cîţu de la șefia partidului, spun surse din cadrul formațiunii.

30 de șefi de organizații ar fi semnat, deja. Potrivit surselor din PNL, vineri, liberalii vor prezenta tabelul cu semnături şi îi vor cere lui Florin Cîţu să demisioneze de bună voie. În caz contrar, se va convoca un consiliu pentru a se organiza un nou congres.

Potrivit surselor din PNL, preşedintele Klaus Iohannis ar fi de acord cu acest demers. În cazul în care va accepta să-şi dea demisia Florin Cîţu ar urma să obțină șefia ASF sau a unei bănci.

Mai mult, liberalii vor propune duminică, în Consiliul Național al partidului ca Dan Vâlceanu să îşi dea demisia din funcția de secretar general.

Nu mai au nimic din valorile și principiile care ne țin pe toți sub umbrela PNL„, acuză liberalii.

Peste jumătate din preşedinţii de organizaţii judeţene ale PNL, prim-vicepreşedinţii şi mai mulţi vicepreşedinţi s-au coalizat pentru a-i cere demisia lui Florin Cîţu, susţin mai mulţi lideri liberali. În caz contrar, aceştia vor să meargă până la varianta convocării unui Congres Extraordinar.

CPNL stă iar pe un butoi cu pulbere, cu câteva ore înainte de revenirea în ţară a lui Florin Cîţu, după vizita preşedinelui liberal în Statele Unite. Prim-vicepreşedinţii, mai mulţi vicepreşedinţi, dar şi peste jumătate dintre liderii de organizaţii s-au coalizat pentru a-i cere demisia şefului PNL.

Susţinătorii revoltei din PNL vor să-i ceară mâine lui Florin Cîţu să facă un pas în spate. În caz de refuz, liderii PNL iau în calcul cazul să meargă pe varianta convocării unor şedinţe succesive care să ducă spre un Congres Extraordinar.

Poate nu e cazul – (n.r. – să se ajungă la şedinţă de Consiliu Naţional, apoi Congres)” a precizat unul dintre din cercul restrâns al partidului. Pentru convocarea unui Consiliu Naţional ar fi necesar un număr de o treime dintre şefii Birourilor Judeţene, adică preşedinţii de organizaţii, cu minim 48 de ore înainte. Mai departe, jumătate din membrii Biroului Politic Naţional sau jumătate din liderii Birourilor Politice Judeţene pot convoca un Congres Extraordinar.

Nu putem să mai stăm în situaţia asta. Nu mai suntem pe aceeaşi lungime de undă cu Florin (n.r. – Cîţu) şi Dan (nr.r – Vîlceanu). Vedem mâine dacă mergem pe varianta uşoară sau pe cea complicată. Dar şi cea complicată va fi tranşată în două săptămâni, maxim trei. Până în sărbători tragem iunie. În funcţie de cum ne înţelegem, vom discuta şi de viitorul lor politic”, a precizat unul dintre vicepreşedinţii partidului.

Despre viitorul partidului, două sunt variantele: conducere colectivă sau alegeri pentru un nou lider. Soluţia conducerii colective este în prezent un compromis considerat rezonabil, pentru că soluţia alternativă ar fi promovarea unei persoane ca Nicolae Ciucă, un liberal care nu are nici de doi ani carnet de membru de partid.

Încarcă mai mult
Load More In Politic
Comments are closed.

Vezi Și

În scandalul ”blatului” PSD-AUR, Simion nu dezminte ce a spus Becali, ”coincidență”, Tudose întâlnire în august cu Hrebenciuc, la un restaurant

Facebook 110 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email În scandalul ”blatului” PSD-AUR, G…