Acasă Război Rusia a întocmit o listă a ţărilor care nu-i sunt prietene, România, ca și întreg spațiul UE, se află printre ele

Rusia a întocmit o listă a ţărilor care nu-i sunt prietene, România, ca și întreg spațiul UE, se află printre ele

0
0
590

Guvernul de la Moscova, a semnat un decret cu o listă de state ale căror acțiuni „neprietenoase” sunt îndreptate împotriva țării, companiilor și cetățenilor Rusiei.

Lista aprobată le în frunte pe SUA, Canada și țările UE, între care şi România. De asemenea, mai sunt considerate neprietenoase cu Rusia state ca Marea Britanie, cu teritoriile sale: Jersey, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar. În aceeşi situaţie se mai află Ucraina, Muntenegru, Elveția, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan.

Documentul citat de Tass mai spune că cetățenii și companiile ruseşti pot plăti în ruble obligațiile valutare către creditorii din statele neprietenoase enumerate. În acest scop, debitorul solicită unei bănci ruse să deschidă un cont special în ruble în numele unui creditor străin, căruia îi va transfera plăți în echivalent în ruble la cursul Băncii Centrale din ziua plății. Plăţile sunt limitate la maxim 10 milioane de ruble pe lună (apr. 65.000 euro).

Ţările indicate în listă, între care şi România au impus sau s-au alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, astfel că trebuie să se aştepte la rândul lor la sancţiuni din partea Rusiei.

Prim-ministrul Mihail Mişustin a semnat o rezoluție prin care se stabilesc regulile pentru tranzacțiile cu companiile străine din ţările ”neprietenoase” şi, implicit, aflate sub sancțiuni.

Toate tranzacțiile și operațiunile companiilor rusești cu cetățeni și firme din țări neprietenoase cu Rusia vor fi aprobate de comisia guvernamentală pentru controlul investițiilor străine”, a tra Cabinetul de Miniștri într-un comunicat.

Încarcă mai mult
Load More In Război
Comments are closed.

Vezi Și

Sistemul de rachete antiaeriene Patriot în valoare de 1 miliard de euro, pe care România l-a donat Kievului, a ajuns după 4 luni, în Ucraina

Facebook 1 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Sistemul de rachete antiaeriene Patr…