Acasă Declarații Limbutul Cîțu, se trezește vorbind despre economie și cere mai multe sancțiuni pentru Rusia: ”Totul depinde de cum gestionezi economia”

Limbutul Cîțu, se trezește vorbind despre economie și cere mai multe sancțiuni pentru Rusia: ”Totul depinde de cum gestionezi economia”

0
0
638

Liderul PNL Cîțu, se trezește vorbind și cere mai multe sancțiuni pentru Rusia: ”România trebuie să hotărască ce politici va adopta”.

Florin Cîțu a făcut precizări și despre economia românească, în contextul războiului din Ucraina și a fluxului de refugiați.

Președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu, a transmis luni, 7 martie, că, dacă România nu va lua măsurile optime din punct de vedere economic, în contextul războiului din Ucraina, atunci riscul apariției unei recesiuni ”este foarte mare”. Totodată, Cîțu s-a declarat nemulțumit de cum a gestionat Guvernul Ciucă situația economică în primele două luni.

El a atras atenția că în 2021, când era premier, a reușit să evite recesiunea economică pentru că s-au luat măsurile potrivite.

Totul depinde de cum gestionezi economia. România a evitat o recesiune economică atunci când economia a fost închisă două luni de zile la nivel global. Vă aduc aminte că starea de urgență a fost declarată prin mijlocul lui martie și noi am luat măsurile prin aprilie. Dar am stat 30 de zile să ne gândim la acele măsuri”, a spus Florin Cîțu.

Liderul PNL s-a declarat apoi nemulțumit de cum a fost gestionată economia României în ianuarie și februarie și a precizat că, dacă lucrurile continuă, recesiunea nu poate fi evitată.

Ca să putem să avem grijă de oamenii care sunt forțați să plece și să își lase totul acasă trebuie noi, la rândul nostru, să avem o economie puternică. În acest moment, trebuie să folosim toate resursele, asta am spus și astăzi și voi spune mereu în ședința coaliției, pentru a avea o economie puternică. Dacă ni se distrage atenție, ne uităm la altceva, și uităm de economie nu vom putea gestiona bine criza umanitară.”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă românii vor suporta noi creșteri de prețuri la gaze și energie, Florin Cîțu a răspuns:

Premierul deja a anunțat o Ordonanță cu niște măsuri care au anumit cost, e adevărat, dar care plafonează prețurile. Deci acest lucru iese din discuție și eu susțin aceste măsuri anunțate de premier de acum două săptămâni. Toată lumea le știe deja, tocmai ca să fie transparent”, a mai declarat Florin Cîțu.

Este foarte important ca Guvernului să nu i se distragă atenția de la administrarea optimă a economiei către alte obiective. Este foarte important să ai o economie puternică. Dacă ai o economie puternică, poți să rezolvi toate celelalte probleme”, a mai spus Cîțu.

Este pentru a doua oară în decurs de o lună când Florin Cîțu vorbește despre riscul unei recesiuni, după declarațiile făcute pe 15 februarie. Atunci, Institutul Național de Statistică a anunțat că Produsul Intern Brut s-a redus cu 0,5% în perioada octombrie-decembrie 2021 față de trimestrul anterior. Aceleași date au arătat și că, la nivelul întregului an, România a înregistrat o creștere economică de 5,6% față de 2020, dar sub așteptările inițiale.

Azi, 7 martie, s-a intrat în a douăsprezecea zi a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, după ce țara condusă de Vladimir Putin a lansat pe 24 februarie prima ofensivă asupra țării al cărei președinte este Volodimir Zelenski.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

După ce Ciucă, i-a cerut lui Lasconi să se retragă, Rareş Bogdan sare în apărarea ostașului: ”Exclus un tandem Ciucă-Lasconi, nu a fost în stare să asfalteze o stradă”

Facebook 10 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce Ciucă, i-a cerut lui Lascon…