Acasă Politic Demisul Florin Cîţu, a anunţat că Guvernul Ciucă a primit votul în şedinţa PNL chiar dacă încă nu are o susținere majoritară

Demisul Florin Cîţu, a anunţat că Guvernul Ciucă a primit votul în şedinţa PNL chiar dacă încă nu are o susținere majoritară

0
0
560

Situație halucinantă la conferința de presă a PNL, la care au participat premierul interimar, Florin Cîțu, și premierul desemnat, Nicolae Ciucă. Reporterii au izbucnit în râs când Cîțu a anunțat că echipa Ciucă va trece la votul din Parlament, deși atât USR, cât și PSD au anunțat că nu vor vota un guvern minoritar, iar premierul desemnat a spus că guvernul său nu poate să treacă, dacă se ia după cum arată cifrele.

Acest guvern va trece, veți vedea. E un guvern care poate să guverneze România, are soluții pentru perioada următoare. Social-democrații au spus că nu s-a luat o decizie, ci urmează să se ia o decizie în perioada următoare.”, a spus Florin Cîțu.

Nu am să îmi depun mandatul. Sigur, la cum arată situaţia şi cifrele, matematic, Guvernul nu are şanse să treacă. A fost destul de multă inflexibilitate în negociere, am constatat că nu vom ajunge la o majoritate. Ținând cont de situația în care ne găsim, am hotărât să merg cu programul de guvernare și cabinetul în Parlament pentru că mai este timp până miercuri, e timp de reflecție pentru fiecare parlamentar.”, a precizat Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat că a decis să meargă în Parlament cu lista Guvernului și cu programul de guvernare pentru că până miercuri mai este timp de reflecție pentru parlamentari. În acest moment, Ciucă spune că, matematic, Guvernul nu are șanse să treacă.

Așa cum arată situația și cifrele, matematic guvernul nu are șanse să treacă. Pe parcursul negocierilor s-a constatat destul de multă inflexibilitate și am realizat că probabil nu se va ajunge la un acord politic astfel încât să putem determina o majoritate care să aprobe Guvernul în Parlament. Totuși, ținând cont de situația în care ne găsim astăzi, una deosebit de complicată, am hotărât să merg cu programul de guvernare și Cabinetul în Parlament pentru că până miercuri mai este timp, există timp de reflecție pentru fiecare dintre parlamentari”, a spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă – premier

Kelemen Hunor – vicepremier

Ministerul Sănătății – Nelu Tătaru

Ministerul Finanțelor – Dan Vîlceanu

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizăzii – Robert Sighiartău

Ministerul Economiei – Florin Roman

Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu

Ministerul Apărării – Cătălin Predoiu

Ministerul Justiției – Alina Gorghiu

Încarcă mai mult
Load More In Politic
Comments are closed.

Vezi Și

În scandalul ”blatului” PSD-AUR, Simion nu dezminte ce a spus Becali, ”coincidență”, Tudose întâlnire în august cu Hrebenciuc, la un restaurant

Facebook 78 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email În scandalul ”blatului” PSD-AUR, Ge…