Premierul Florin Cîțu, a fost întrebat marți, dacă știe cât costă o pâine în România. ”Nu pot să spun, nu mănânc pâine” a răspuns ”liberalul”.
”Știți cât este prețul la o franzelă, la un litru de ulei?”, a fost întrebat Florin Cîțu.
”Nu pot să spun, nu mănânc pâine. Încerc să nu mănânc pâine”, a zis premierul României.
”Îmi aduc aminte că, în 2018, rata inflației era de 5,4 la sută, iar veniturile erau mult mai mici decât sunt astăzi. Veniturile au crescut și anul acesta cu 7 la sută”, spusese, anterior, premierul.
Marcel Ciolacu a avut o replică după ce Florin Cîţu, vorbind despre situaţia economică a ţării, a argumentat că lucrurile merg bine cu afirmaţia că peste 1% din angajaţi au salarii nete mai mari de 3.000 de euro.
În România Reală, cea pe care premierul Cîțu nu o vede din cauza propriilor fantasme, datele oficiale arată că:
– 31,2 % români trăiesc la limita sărăciei 90% dintre angajați câștigă sub 1.000 de euro/ pe lună
– 2 milioane pensionari trăiesc cu pensii sub 1.000 de lei/pe lună
– 940.000 de români trăiesc cu pensia socială minim garantată de 800 de lei/pe lună
– 1,6 milioane de români au salariul minim pe economie
– 3,6 milioane de copii au alocație care nu a fost dublată, conform Legii, dintre care 1,38 milioane de copii trăiesc în sărăcie!
Premierul a mai declarat că preferă călătoriile cu avionul şi că nu circulă cu trenul, căci face parte din cei 1% care au un salariu mai mare de 3.000 de euro net. Putem presupune pe cale logică, că din acest considerent nici nu îl demite pe ”Drulău”, nu prea îl interesează ce se întâmplă la CFR! (n.r.)
România reală este reprezentată de restul de 99% de români pe care Cîțu nu îi vede!
Tocmai pentru acești 99% dintre români, PSD va veni în Parlament cu un pachet de măsuri pentru compensarea efectelor negative ale inflației, creșterea reală a veniturilor populației și dezvoltarea mediului economic românesc!, a transmis Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, într-un mesaj distribuit pe Facebook.
”Este o estimare a Băncii Naţionale. Eu vă spun că am văzut ieri nişte cifre foarte interesante, cum mai mult de 1% dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de 3.000 de euro net, cum creşte ponderea celor care au salarii mai mari de 1.000 de euro, ceea ce înseamnă că (…) ne mutăm spre direcţia pe care eu am vrut-o, într-un moment în care România nu mai este o ţară cu salarii mici, nu mai este o destinaţie pentru cei cu salarii mici… (…) România devine o destinaţie pentru investiţii cu valoare adăugată mare şi nu mai este o destinaţie pentru salarii mici”, susținuse Florin Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.